JAPANESE

MAC KNIVES FKW-9 L Sashimi left handed - DOSTAWA GRATIS

Tradycyjne japońskie modele noży kuchennych, najczęściej z pojedynczym skosem, z odpornej na korozję twardej stali Superiour MAC i z rękojeścią z laminowanego drewna.

 

 

FKW-10, Sashimi Knife - nóż do sashimi, ostrze 300mm

FKW-10, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 300 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.

FKW-9, Sashimi Knife - nóż do sashimi, ostrze 270mm

FKW-9, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 270 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.

FKW-7, Sashimi Knife - nóż do sashimi, ostrze 210mm

FKW-7, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 225 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.

WSC-FKW-7, WSC-FKW-9, WSC-FKW-10: drewniane pochwy do noży do sashimi

WSC-FKW-7, WSC-FKW-9, WSC-FKW-10: drewniane pochwy do noży Sashimi
Drewniane pochwy do noży FKW-7, FKW-9 i FKW-10. Chronią noże i użytkowników w czasie ich przechowywania oraz transportu.

CL-75, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze 185mm

CL-75, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 185 mm
Ciężki tasak do cięcia ryb i kości.

CL-65, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze 165mm

CL-65, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 165 mm
Tasak do filetowania i krojenia ryb.

CL-55, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze 140mm

CL-55, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 140 mm
Tasak do filetowania i krojenia ryb.

CL-40, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze105mm

CL-40, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 110 mm
Mały tasak do filetowania i czyszczenia ryb.

ACL-65, Japanese Ai-Deba Cleaver - japoński tasak Ai-Deba, ostrze 170mm

ACL-65, Japanese Ai-Deba Cleaver – japoński tasak Ai-Deba. Ostrze 170 mm
Uniwersalny tasak do filetowania i krojenia ryb.

JU-65, Japanese Vegetable Knife - japoński nóż do warzyw, ostrze 165mm

JU-65, Japanese Vegetable Knife – japoński nóż do warzyw. Ostrze 165 mm
Tasak do warzyw z okrągłym uchwytem. Do krojenia oraz siekania warzyw i owoców. Zaostrzony z obu stron (ostrze V). Zwycięzca konkursu na najlepszy nóż roku 2011 w  najbardziej prestiżowym magazynie kulinarnym Stanów Zjednoczonych „ Cook’s Illustrated”.

 
 
 

Gwarancja:
Noże kuchenne marki MAC są objętą 5 -letnią gwarancją producenta.
Gwarancja obejmuje wady materiałowe i konstrukcyjne noża.
Gwarancja nie obejmuje normalnego zużycia i używania niezgodnego z przeznaczeniem.
 

 

UWAGA! Noże są bardzo ostre. Zaleca się szczególną ostrożność przy posługiwaniu się nimi.

Noże ze względów bezpieczeństwa należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Reklamacje:
Reklamacje uwzględniane będą wyłącznie za okazaniem dokumentu potwierdzającego zakup w sieci autoryzowanych punktów sprzedaży na podstawie karty gwarancyjnej z załączonym paragonem/ fakturą .

Czas na uwzględnienie reklamacji 90 dni.

W szczególnych przypadkach wadliwy nóż zostanie wysłany do producenta i poddany badaniom.
Nóż uznany za wadliwy zostanie wymieniony na nowy.

UWAGA! Gwarancja nie obejmuje odbarwień noży spowodowanych:

  1. Wys kim poziomem chloru w wodzie – zabrudzenia można zwykle usunąć podczas mycia, ale nie należy używać twardych ściereczek istnieje możliwość zarysowania ostrza, co  powoduje szybsze tworzenie się przebarwień.
  2. Wybielaczami – nawet jeśli nie używano wybielaczy do mycia noży, to opary z wybielacza używanego w ich pobliżu mogą być przyczyną powstawania rdzy, należy o tym pamiętać przy czyszczeniu blatów i desek do krojenia.
  3. Detergentami do mycia naczyń – producent zaleca stosowanie wysoko rozcieńczonych, ekologicznych płynów przeznaczonych do stali.
  4. Niedokładnym wysuszeniem – jeśli ręcznik używany do osuszania nie jest całkowicie suchy  może to zostawić niewielkie warstwy wody na ostrzu, powodując jego korozję.
  5. Niezastosowaniem się do zasad użytkowania lub użytkowaniem niezgodnym z przeznaczeniem.
  6.  
 

Producent: MAC KNIVES

Status: Zapytaj o termin realizacji
Dostępność: Magazyn centralny - wymaga weryfikacji
950,00 PLN
Ilość

Tradycyjne japońskie modele noży kuchennych, najczęściej z pojedynczym skosem, z odpornej na korozję twardej stali Superiour MAC i z rękojeścią z laminowanego drewna.

 

 

FKW-10, Sashimi Knife - nóż do sashimi, ostrze 300mm

FKW-10, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 300 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.

FKW-9, Sashimi Knife - nóż do sashimi, ostrze 270mm

FKW-9, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 270 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.

FKW-7, Sashimi Knife - nóż do sashimi, ostrze 210mm

FKW-7, Sashimi Knife – nóż do sashimi. Ostrze 225 mm
Nóż do filetowania i krojenia ryb.

WSC-FKW-7, WSC-FKW-9, WSC-FKW-10: drewniane pochwy do noży do sashimi

WSC-FKW-7, WSC-FKW-9, WSC-FKW-10: drewniane pochwy do noży Sashimi
Drewniane pochwy do noży FKW-7, FKW-9 i FKW-10. Chronią noże i użytkowników w czasie ich przechowywania oraz transportu.

CL-75, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze 185mm

CL-75, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 185 mm
Ciężki tasak do cięcia ryb i kości.

CL-65, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze 165mm

CL-65, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 165 mm
Tasak do filetowania i krojenia ryb.

CL-55, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze 140mm

CL-55, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 140 mm
Tasak do filetowania i krojenia ryb.

CL-40, Japanese Deba Cleaver Knife - japoński tasak Deba, ostrze105mm

CL-40, Japanese Deba Cleaver Knife – japoński tasak Deba. Ostrze 110 mm
Mały tasak do filetowania i czyszczenia ryb.

ACL-65, Japanese Ai-Deba Cleaver - japoński tasak Ai-Deba, ostrze 170mm

ACL-65, Japanese Ai-Deba Cleaver – japoński tasak Ai-Deba. Ostrze 170 mm
Uniwersalny tasak do filetowania i krojenia ryb.

JU-65, Japanese Vegetable Knife - japoński nóż do warzyw, ostrze 165mm

JU-65, Japanese Vegetable Knife – japoński nóż do warzyw. Ostrze 165 mm
Tasak do warzyw z okrągłym uchwytem. Do krojenia oraz siekania warzyw i owoców. Zaostrzony z obu stron (ostrze V). Zwycięzca konkursu na najlepszy nóż roku 2011 w  najbardziej prestiżowym magazynie kulinarnym Stanów Zjednoczonych „ Cook’s Illustrated”.

 
 
 

Gwarancja:
Noże kuchenne marki MAC są objętą 5 -letnią gwarancją producenta.
Gwarancja obejmuje wady materiałowe i konstrukcyjne noża.
Gwarancja nie obejmuje normalnego zużycia i używania niezgodnego z przeznaczeniem.
 

 

UWAGA! Noże są bardzo ostre. Zaleca się szczególną ostrożność przy posługiwaniu się nimi.

Noże ze względów bezpieczeństwa należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Reklamacje:
Reklamacje uwzględniane będą wyłącznie za okazaniem dokumentu potwierdzającego zakup w sieci autoryzowanych punktów sprzedaży na podstawie karty gwarancyjnej z załączonym paragonem/ fakturą .

Czas na uwzględnienie reklamacji 90 dni.

W szczególnych przypadkach wadliwy nóż zostanie wysłany do producenta i poddany badaniom.
Nóż uznany za wadliwy zostanie wymieniony na nowy.

UWAGA! Gwarancja nie obejmuje odbarwień noży spowodowanych:

  1. Wys kim poziomem chloru w wodzie – zabrudzenia można zwykle usunąć podczas mycia, ale nie należy używać twardych ściereczek istnieje możliwość zarysowania ostrza, co  powoduje szybsze tworzenie się przebarwień.
  2. Wybielaczami – nawet jeśli nie używano wybielaczy do mycia noży, to opary z wybielacza używanego w ich pobliżu mogą być przyczyną powstawania rdzy, należy o tym pamiętać przy czyszczeniu blatów i desek do krojenia.
  3. Detergentami do mycia naczyń – producent zaleca stosowanie wysoko rozcieńczonych, ekologicznych płynów przeznaczonych do stali.
  4. Niedokładnym wysuszeniem – jeśli ręcznik używany do osuszania nie jest całkowicie suchy  może to zostawić niewielkie warstwy wody na ostrzu, powodując jego korozję.
  5. Niezastosowaniem się do zasad użytkowania lub użytkowaniem niezgodnym z przeznaczeniem.
  6.  
 

Na podstawie 0 opinii

ogólnie

Dodaj nowy komentarz