0

GLESTAIN

 Glestain noże ...różni je wygląd i styl od innych popularnych noży.   Kanciasty kształt , unikalne dołeczki na jednej stronie ostrza, dobrze wyważony, dobrej wagi i zabezpieczone uchwyty rączki.
 
    Wielu doświadczonych i zdolnych kucharzy zawodowych są uzależnieni nożami Glestain. Często w rozmowach pojawiają się podobne komentarze "Kiedy zacząłem używać noży Glsetain,   nigdy nie myślałem, aby posiadać i używać innego noża "   i często możemy zobaczyć wielu profesjonalnych szefów kuchni, którzy mają cały zestaw noży, wszystkie z nich są z Glestain.
 
    Dlaczego noże Glestain? Ponieważ noże Glestain są wspierane przez tak wysokiej reputacji wśród pracowników?
 
Ostrze wykonane jest z nierdzewnej stali specjalnej ACUTO440 (HRC 59), pochodzi z unikalnych Dimples dla dodatkowej wydajności cięcia i sklejania uniemożliwiające żywności na ostrzu. 
 
    Z informacji firmy Glestain ,jak również profesjonalnych kucharzy wiemy, że istnieje długa historia w ich procesie badań i rozwoju w, którą zaangażowanych było wielu rzemieślników, inżynierów, a nawet profesjonalnych szefów kuchni do stworzenia każdego z noży Glestain.
 
    Prezes "Akira Honma" założyło firmę, Homma Science Co., Ltd., i rozpoczęła produkcję noży marki Glestain w 1971 roku.
 
    Pan Honma jest utalentowanym inżynierem, a jednym z jego celów są jak najlepsze noże, których nikt nie może skopiować lub wykonać konkurencyjny odpowiednik.
 
    Na początku,  marka Glestain nie była znana i popularna na rynku ze względu na jego projekt i wysokim zakresie cenowym. Dystrybutorzy i sprzedawcy detaliczni noży kuchennych nie byli zainteresowani sprzedażą noży Glestain.
 
    Dlatego zdecydowali się odwiedzić każdą z restauracji i przekonać kucharzy do noży Glestain . Ich silna pasja przeniósł umysł profesjonalnego szefa kuchni i otrzymał wiele ważnych opinii i porad dla poprawy noży Glestain podczas ich sprzedaży bezpośredniej dla profesjonalnych kucharzy. Glestain zrobio wszystko dla poprawy funkcjonalności noży Glestain i zaspakajania potrzeb profesjonalnych kucharzy. Po tych próbach i błędach , noże Glestain stopniowo stają się popularne i zaczęły zyskiwać dobrą opinię wśród użytkowników profesjonalnych.
 
    Oto jeden z przykładów jak noże Glestain są wykonane.
 
    Od procesu obróbki cieplnej do ostatecznego procesu ostrzenia jest wiele tajników sposobu wytwarzania noży Glestain. Na przykład istnieje 7 etapów procesu obróbki cieplnej ( w tym etapy obróbki w bardzo niskich temperaturach.
 
    Oryginalna wypukła krawędź noży Glestain jest również tajemnicą, Pan Honma (Prezes Maker Glestain) wymyślił specjalną wypukłą krawędź. Tajniki jej wykonania są tak skrywane, że osobiście uczy tego specjalnego końcowego procesu ostrzenia tylko wybranych rzemieślników firmy Glestain przez siebie.
 
    Minęło trochę czasu, ale teraz noże Glestain są jedną z bardziej docenionych i popularnych noży wśród profesjonalistów i poważnych kucharzy domowych. 
 
    Jesteśmy dumni mogąc przedstawić te wyjątkowe noże Glestain 

GLESTAIN

GLESTAIN

Kontakt ze sklepem

508458145 Tomek

zabudowa.agd@gmail.com